02/01/2023 02/01/2023 Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου καθώς και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, όπως και η πρώτη ημέρα του σωτηρίου έτους 2023, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος. Πιο συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 8:13

Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου καθώς και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, όπως και η πρώτη ημέρα του σωτηρίου έτους 2023, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Πιο συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Ιδρυματικό Παρεκκλήσιο Αγίου Βασιλείου Σικιαριδείου Ιδρύματος Αμαρουσίου, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Πεύκης – Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα, Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Κατάρα και συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τον Ευλαβ. Διάκονο π. Ιωάννη Παπανικολάου. Έτυχε δε θερμής υποδοχής από την πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Κορίνα Λιούτα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς αναφερόμενος τόσο στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου ο οποίος αποτέλεσε μία καθοριστική προσωπικότητα για την πορεία της Εκκλησίας μας, όσο και στην έννοια του χρόνου, όπως φαίνεται στα συγγράματα του μέγαλου Πατρός. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να υποδεχθούμε με υγεία και ειρήνη την νέα χρονιά, και οι ευχές του καθενός να πραγματοποιηθούν κατά το ερχόμενο έτος.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, ακολούθως τέλεσε την Πανηγυρική Δοξολογία για το Νέο Έτος με την παρουσία των πολιτικών αρχών της πόλεως του Αμαρουσίου. Τέλος οι πολιτικές αρχές με τη σειρά τους, υποδέχθηκαν τον κλήρο της Μητροπόλεώς με πρώτο τον Σεβασμιώτατο στο Δημαρχείο της πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας του Δήμου Αμαρουσίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων