04/10/2022 04/10/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς και Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Της “Φοβεράς Προστασίας” από την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και στον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως...
04 Οκτωβρίου, 2022 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 - 9:27

Υποδοχή Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας” στην Πεύκη

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Φοβεράς Προστασίας” στην Πεύκη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς και Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Της “Φοβεράς Προστασίας” από την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και στον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο αυτής, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Εκάλης-Νέας Ερυθραίας και Πεύκης-Μεταμορφώσεως.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην Ιστορία της Μονής Κουτλουμουσίου και της Ιεράς Εικόνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων