18/03/2019 18/03/2019 Εορτάστηκε και φέτος η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο. Συγκεκριμένα, χθες, Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συλλειτούργησε μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄ και των λοιπών μελών της Δ.Ι.Σ., στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών, παρουσία της Α. Ε....
18 Μαρτίου, 2019 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2019 - 13:46

Κόρινθος: Η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων (φώτο)

Διαδώστε:
Κόρινθος: Η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων (φώτο)

Εορτάστηκε και φέτος η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, χθες, Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συλλειτούργησε μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄ και των λοιπών μελών της Δ.Ι.Σ., στον Καθεδρικό Ι. Ναό των Αθηνών, παρουσία της Α. Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού. Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές του Τόπου μας. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας και σύμφωνα με τα παραδεδομένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Κωνσταντίνος Παρτσινέβελος το «Πάτερ ημών».

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και με τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων, συμπεριλαμβανομένης και της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης», της προσωπικής, δηλαδή, εικόνας του Α’ Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο, πέριξ του Καθεδρικού Ι. Ναού και τελέσθηκε η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς και των Ευεργετών αυτής.

Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαιτέρως των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ι. Ναού στην τελετή αυτή, προς ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ι. Εικόνων, ήταν αξιοθαύμαστη. Ο Σεβ. Πτολεμαΐδος, αφού ομίλησε επίκαιρα προς τους πιστούς, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία, κατ᾿ αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για την Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, xοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ,ο οποίος πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε στους ευσεβείς Χριστιανούς για την κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, ως καιρού μετάνοιας και ταπεινώσεως. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να ασχοληθούν εντατικά με την καλλιέργεια της ψυχής τους, ώστε να έχουν πλούσια πνευματική καρποφορία.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων