Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου
28 Ιουλίου, 2021

Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας

Διαδώστε:

Την παραμονή της εορτής του Αγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Μακρύ Τοίχο όπου διακονεί ο π. Παύλος Κλαράκης.

Το παρών στις λατρευτικές πανηγυρικές συνάξεις έδωσε πλήθος Κληρικών και ευσεβών προσκυνητών που ήρθαν να προσευχηθούν στον Άγιο Παντελεήμονα που τόσο ευλαβούνται στην πόλη.

  

 

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι όπου διακονεί ο π. Ευάγγελος Γενάρης.

        

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, τέλεσε τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφεραν στον Θεοφιλέστατο ένα εγκόλπιο συγχαίροντας που ως Επίσκοπος παρευρέθηκε πρώτη φορά στην πανήγυρη του Αγίου.

 

      

 

Την κυριώνυμο ημέρα ο Θεοφιλέστατος τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπεριάς όπου διακονεί ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης.

     

 

Διαδώστε: