Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου
27 Αυγούστου, 2022

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στον Κ. Γαλατά

Διαδώστε:

Πανηγυρικά και με Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του φιλοξενουμένου Μητροπολίτη Προικονήσου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, τελέσθηκε ο εορτασμός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου στην ομώνυμη Ενορία που διακονεί ο Αναπληρωτής Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων κληρικών της Μητροπόλεως μας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης.

Στο Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ψάλλοντας Βυζαντούς ύμνους ο Άρχων Υμνωδός της Μ.Χ.Ε. Κων/νος Στεφανάκης με μαθητές του ενώ η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε και σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως Κυδωνίας Μαρτυρία.

Με λόγια αγάπης, τονίζοντας την χρόνια αδελφική φιλία τους καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικονήσου ο οποίος κήρυξε με τον μεστό του Θεολογικό Λόγο το Θείο κήρυγμα αναφερόμενος στον Άγιο Φανούριο.

Διαδώστε: