21/12/2020 21/12/2020 “Είδα κάποιον αδελφόν Αρχιερεά να γράφει κάτι το οποίο βεβαίως κληρικοί και Επίσκοποι του εξωτερικού το εφάρμοσαν για τα κουταλάκια μίας χρήσεως (σημ. εννοεί στη Θεία Μετάληψη) και λέγει κι εκείνος ότι δεν είναι δογματικό θέμα το να χρησιμοποιήσουμε το κουταλάκι της μίας χρήσεως. Είναι λάθος, αγαπητοί μου αδελφοί. Είναι και δογματικό θέμα, διότι η...
21 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2020 - 21:51

“Είναι και δογματικό θέμα το κουταλάκι μίας χρήσεως”

Διαδώστε:
“Είναι και δογματικό θέμα το κουταλάκι μίας χρήσεως”

“Είδα κάποιον αδελφόν Αρχιερεά να γράφει κάτι το οποίο βεβαίως κληρικοί και Επίσκοποι του εξωτερικού το εφάρμοσαν για τα κουταλάκια μίας χρήσεως (σημ. εννοεί στη Θεία Μετάληψη) και λέγει κι εκείνος ότι δεν είναι δογματικό θέμα το να χρησιμοποιήσουμε το κουταλάκι της μίας χρήσεως. Είναι λάθος, αγαπητοί μου αδελφοί. Είναι και δογματικό θέμα, διότι η Παράδοσις της Εκκλησίας μας που είναι Παράδοσις αιώνων είναι μέσα στο δόγμα, γιατί λέγει η δογματική της Εκκλησίας μας, δόγμα είναι ό,τι πάντοτε, πανταχού και υπο πάντων επιστεύθη. Αυτό που πιστεύθηκε πάντοτε, παντου, σε όλη την περιοχή, σε όλη τη Γη και υπό πάντων. Έτσι, λοιπόν, είναι κι αυτό μία Παράδοσις ιερή και σεβαστή. Και λέγει το Κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας μας ότι το έθιμο, το εκκλησιαστικό έθιμο είναι πηγή του Κανονικού Δικαίου”.

Αυτά, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, κατά τον Εσπερινό της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου. Το απόσπασμα της εν λόγω αναφοράς του, μπορείτε να παρακολουθήσετε από το σημείο 01:55:08 του παρακάτω βίντεο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων