19/02/2020 19/02/2020 Τελέσθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εις Διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Σκλάβου, στην Ιερά Μονή Αγίας Μόνης στα Κύθηρα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Ο νέος Διάκονος της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων είναι πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Ιερομονάχου Ευθυμίου Καλλιγέρου, που διηκόνησε στην Ιερά Μονή της Αγίας Μόνης επί...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 11:14

Ένας ακόμη γηγενής Κυθήριος στον τοπικό Ιερό Κλήρο

Διαδώστε:
Ένας ακόμη γηγενής Κυθήριος στον τοπικό Ιερό Κλήρο

Τελέσθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εις Διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Σκλάβου, στην Ιερά Μονή Αγίας Μόνης στα Κύθηρα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο νέος Διάκονος της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και Αντικυθήρων είναι πνευματικό ανάστημα του αειμνήστου Ιερομονάχου Ευθυμίου Καλλιγέρου, που διηκόνησε στην Ιερά Μονή της Αγίας Μόνης επί σειράν δεκαετιών και γαλούχησε με τα νάματα της ορθοδόξου πίστεως γενεές Κυθηρίων και αναπαύεται στον χώρο αυτό.

Στη χειροτονία, παρά τον βαρύ χειμωνιάτικο καιρό, συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών, συγγενών και φίλων του νέου Διακόνου, καθώς και ο Δήμαρχος του νησιού με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ.

Στο Ιερό Αναλόγιο προέστη ο Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Κυνηγού Λ. Βουλιαγμένης Αθηνών κ. Γεώργιος Κατσούλας, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του νέου Διακόνου στην ψαλτική τέχνη, επί επτά έτη. Ο πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος, π.Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέγνωσε την Κανονική  Συμμαρτυρία και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος νουθέτησε πνευματικά το νέο Διάκονο, δηλώνοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που μετά από αρκετά χρόνια, ένας ακόμη γηγενής Κυθήριος εντάσσεται στον τοπικό Ιερό Κλήρο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων