23/04/2022 23/04/2022 Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών και επισκεπτών τελέσθηκε η περιφορά του Επιταφίου στην πρωτεύουσα των Κυθήρων, τον Βενετσιάνικο οικισμό της Χώρας. Στο επίκεντρο ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Εσταυρωμένου όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του ΔΣ. Τ. Τελέσθηκε...
23 Απριλίου, 2022 - 14:10

Η Ακολουθία του Επιταφίου και η λιτανεία της Ι. Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου και η λιτανεία της Ι. Εικόνας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών και επισκεπτών τελέσθηκε η περιφορά του Επιταφίου στην πρωτεύουσα των Κυθήρων, τον Βενετσιάνικο οικισμό της Χώρας. Στο επίκεντρο ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Εσταυρωμένου όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Παρέστη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του ΔΣ. Τ.

Τελέσθηκε δέηση έξωθεν του Δημαρχείου, ενώ έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο εψάλη κατά το έθος η φήμη του Μητροπολίτη καθώς και το εγκώμιο “και φρουρεί την σην ποιμνήν μετά του ποιμενάρχου Χριστέ μου πανοικτιρμον”.

Μαζί με τον Επιτάφιο λιτανεύθηκε και η Ιερά Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας που από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα παραμένει στο Μητροπολιτικό Ναό σύμφωνα με παλαιότατο έθιμο από την Αγγλοκρατία των Επτανήσων.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων