20/07/2020 20/07/2020 Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνει ότι θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που θα αφιερωθεί στην Αγία Σοφία διαμαρτυρόμενη προς κάθε κατεύθυνση για την μετατροπή της σε τζαμί.  Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:  Το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (23 Ιουλίου 2020) και ώρα 9 μ.μ....
20 Ιουλίου, 2020 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2020 - 21:28

Ιερά Αγρυπνία για την Αγία Σοφία στα Κύθηρα

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για την Αγία Σοφία στα Κύθηρα

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνει ότι θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που θα αφιερωθεί στην Αγία Σοφία διαμαρτυρόμενη προς κάθε κατεύθυνση για την μετατροπή της σε τζαμί. 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: 

Το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (23 Ιουλίου 2020) και ώρα 9 μ.μ. θα τελεσθή Αγρυπνία στο Μοναστήρι της Παναγίας μας της Μυρτιδιώτισσας μέχρι την 1 μετά τα μεσάνυκτα.

Η Ακολουθία αυτή της Αγρυπνίας, που θα περιλαμβάνει και τον Ακάθιστο Ύμνο και την νέαν Ακολουθίαν των Ανωνύμων Μαρτύρων της Αλώσεως της Κων/πόλεως, οι οποίοι εσφάγησαν κατά την αποφράδα ημέραν της Αλώσεως (29 Μαΐου 1453) εντός του πανιέρου Ναού της Αγίας Σοφίας, θα αφιερωθή στη «Μεγάλη Εκκλησία» του Ορθοδόξου Γένους μας, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Κωνσταντινουπόλεως, την οποία οι Αγαρηνοί – Οθωμανοί απεφάσισαν να την μετατρέψουν σε μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί) από την προσεχή Παρασκευή (24 Ιουλίου 2020).

Διαμαρτυρόμενοι εντόνως προς πάσαν κατεύθυνσιν θα αγρυπνήσωμε με την βοήθεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Μυρτιδιώτισσάς μας (και μαζί μας όλος ο ευσεβής Ελληνικός λαός, αφού κατά τόπους προγραμματίζονται πολλές Αγρυπνίες εκείνη την νύκτα).

Και την άλλη ημέρα (Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ. ε.ε.), αν τελικά πραγματοποιηθή η βεβήλωσις της «Μεγάλης Εκκλησίας» από τους αλλόθρησκους αυτούς, θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες του νησιού μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων