30/12/2022 30/12/2022 Χρησιμοποιώντας δύο αφυπνιστικά και συνάμα αγωνιστικά κείμενα ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, μέσα από την Ποιμαντορική του Εγκύκλιο για το νέο έτος 2023, ευελπιστεί ότι αυτό θα αποβεί όντως σωτήριο και καθοριστικό για μία λαμπρά εποχή χάριτος και ευλογίας.  Το πρώτο κείμενο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ είναι αυτό του Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 10:07

Με δύο αφυπνιστικά κείμενα η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κυθήρων για το 2023

Διαδώστε:
Με δύο αφυπνιστικά κείμενα η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Κυθήρων για το 2023

Χρησιμοποιώντας δύο αφυπνιστικά και συνάμα αγωνιστικά κείμενα ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, μέσα από την Ποιμαντορική του Εγκύκλιο για το νέο έτος 2023, ευελπιστεί ότι αυτό θα αποβεί όντως σωτήριο και καθοριστικό για μία λαμπρά εποχή χάριτος και ευλογίας.

Το πρώτο κείμενο που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ είναι αυτό του Αγίου Καλλινίκου, Επισκόπου Εδέσσης, το οποίο γράφτηκε πριν 45 χρόνια και αποτελεί απόσπασμα Ποιμαντορικής Εγκυκλίου.

Το άλλο κείμενο είναι προϊόν της εμπνευσμένης γραφίδος του πολυταλάντου αειμνήστου Γέροντος και αγίου Πνευματικού Πατρός, του Αρχιμανδρίτη π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου, επιστήθιου φίλου και στενού πνευματικού αδελφού του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης. Εγράφη και δημοσιεύθηκε στη νεανική ηλικία των 17 ετών του αξιομακαρίστου Γέροντος και επιγράφεται: «Ιερά επιστράτευσις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων