23/04/2022 23/04/2022 Με κατάνυξη τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων. ην ιερά ακολουθία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Μάλλιος στον Ιερό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους και ακολούθησε η περιφορά του Ιερού Κουβουκλίου στον οικισμό του Ποταμού και στο λιμάνι του νησιού. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν κατά την επιστροφή στο...
23 Απριλίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 10:24

Ο Επιτάφιος στα ακριτικά Αντικύθηρα

Διαδώστε:
Ο Επιτάφιος στα ακριτικά Αντικύθηρα

Με κατάνυξη τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων.

ην ιερά ακολουθία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Μάλλιος στον Ιερό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους και ακολούθησε η περιφορά του Ιερού Κουβουκλίου στον οικισμό του Ποταμού και στο λιμάνι του νησιού.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν κατά την επιστροφή στο Ναό, ο Ιερός Επιτάφιος μπήκε στο Κοιμητήριο του οικισμού και τελέσθηκε δέηση για την ανάπαυση των Απανταχού Γης κεκοιμημένων Αντικυθηρίων.

Στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους φυλάσσεται προσωρινώς η Θαυματουργή Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Πολιούχου του νησιού Αγίου Μύρωνος, του οποίου το παλαιό Μοναστήρι (1693) ανακαινίζεται εκ βάθρων με δαπάνες του κ. Αθανασίου Μαρτίνου και θα εγκαινιαστεί το καλοκαίρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων