18/05/2022 18/05/2022 Τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, τίμησε στην ομώνυμο ιερά Μονή η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων στις 11 και στις 12 Μαΐου 2022. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, προσκληθέντος υπό του Σεβασμιωτάτου οικείου...
18 Μαΐου, 2022 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2022 - 15:45

Τιμήθηκε ο προστάτης των Κυθήρων Όσιος Θεόδωρος

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο προστάτης των Κυθήρων Όσιος Θεόδωρος

Τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, τίμησε στην ομώνυμο ιερά Μονή η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων στις 11 και στις 12 Μαΐου 2022.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, με κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, προσκληθέντος υπό του Σεβασμιωτάτου οικείου Μητροπολίτου (Κυθήρων και Αντικυθήρων) κ. Σεραφείμ.

Για προσκύνημα συνέρρευσαν πολλοί πιστοί, ενώ στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Ευάγγελος Βενάρδος, ο Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Νικόλαος Μαγουλάς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Nέας Δημοκρατίας Κυθήρων Αντώνιος Μαυρομμάτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων Γεώργιος Μεγαλοκονόμος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα, όπως κάθε χρόνο η Ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου στον περίβολο της Ιεράς Μονής, συνοδευόμενη από πλήθος κόσμου.
Την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα (11/5/2022) τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου Θεοδώρου του εν Κυθήροις. Στον Εσπερινό χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ.
Το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Στράτος Χαρχαλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κυθήρων κ.Δημήτρης Καλλίγερος, κ.Κώστας Καψάλης και κ. Πάρης Γεωργιλάς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος, ο τέως Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο τέως Αντιδήμαρχος Κυθήρων κ.Μιχάλης Πρωτοψάλτης, καθώς και πλήθος πιστών για να εορτάσουν την ιερή μνήμη του προστάτη των Κυθήρων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν άρτοι και κεράσματα στους παρευρισκομένους.
Φωτορεπορτάζ: Γιώτα Πολίτη
Επιμέλεια θεμάτων: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων