Ι.Μ. Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
08 Οκτωβρίου, 2020

108 χρόνια από την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς

Διαδώστε:

Η Λήμνος γιορτάζει φέτος τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, που έγινε στις 8 Οκτωβρίου του 1912. Την ημέρα των Ελευθερίων τιμάται ο προστάτης και απελευθερωτής της Λήμνου Άγιος Σώζων.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός. Την Πέμπτη, κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία προς τιμήν και μνήμη των ηρώων, αγωνιστών της Λήμνου. Ακολούθησε, επιμνημόσυνος δέηση στο μνημείο πεσόντων αγωνιστών, της Μύρινας και η κατάθεση των στεφάνων.

Οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Παρέστησαν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λέσβου κ. Γιάννης Μπουρνούς, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάτας, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Μαρινάκης Δημήτριος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Νικόλαος Βαλλιάνος, οι Διοικητές των Μονάδων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Επίσης παρέστησαν, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

 

φωτογραφίες: Διογένης Τσιπουρίδης

Διαδώστε: