08/12/2018 08/12/2018 Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά τελέστηκε ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού και του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Iεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά: Ιερά Αγρυπνία επ΄ ευκαιρία της εορτής του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού και του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, τελέσθηκε το εσπέρας της 7ης...
08 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2018 - 11:46

“Η μόνη ασφαλής οδός για την σωτηρία μας, είναι οδός των Αγίων”

Διαδώστε:
“Η μόνη ασφαλής οδός για την σωτηρία μας, είναι οδός των Αγίων”

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά τελέστηκε ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού και του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Iεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά:

Ιερά Αγρυπνία επ΄ ευκαιρία της εορτής του Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού και του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, τελέσθηκε το εσπέρας της 7ης του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά το μοναστηριακό τυπικό, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τους Πατέρες της Μονής, ενώ ετέθη προς προσκύνηση και πνευματική ευλογία των παρευρισκομένων πιστών, απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του σήμερα τιμωμένου Οσίου Παταπίου, το οποίο και εκόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στις μορφές των Αγίων, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «η Εκκλησία, μας προσκαλεί να μιμηθούμε τους Αγίους και το παράδειγμά τους και να ακολουθήσουμε τα ίχνη του Κυρίου μας. Η μόνη ασφαλής οδός για την σωτηρία μας, είναι οδός των Αγίων, οι οποίοι ως φωτεινοί φάροι, φωτίζουν με το παράδειγμά τους κάθε καλοπροαίρετη ψυχή που επιθυμεί την λύτρωση και την σωτηρία».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της συντόμου προσλαλιάς του, σημείωσε ότι «οι Άγιοι αποτελούν τα φωτεινά εκείνα παραδείγματα που θα μας οδηγήσουν στο Θεοδέγμον Σπήλαιο και θα να μας δείξουν ότι, όταν κανείς θέλει και επιθυμεί πραγματικά ο Ιησούς Χριστός είναι «χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας» και επομένως μιμούμενος κανείς το παράδειγμα του Κυρίου, μπορεί να ζήσει και να βιώσει όλα εκείνα τα βιώματα και το περιεχόμενο της Καινής Κτίσεως. Διότι αυτό που Ευαγγελίζεται η ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, είναι η σχέση του ανθρώπου με τον Ιησού Χριστό και η ένωση του με τον Κύριο».

Εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η ενότητα του χρόνου και ζούμε όλοι μας στο αιώνιο παρόν του Θεού», ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί μέσα από την καρδιά του, τα δέοντα στους Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Πουτούκη και π. Αμβρόσιο Ζάπρη,  οι οποίοι και άγουν την ονομαστική τους εορτή, προτρέποντας τους να συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους με αγάπη και αυταπάρνηση προς δόξαν Θεού και προς επ’ ωφελεία των ανθρώπων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων