20/01/2019 20/01/2019 «Η πορεία όλων μας, θα πρέπει να είναι μία πορεία επιστροφής προς τον Θεό και συνεχούς ευχαριστίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την οποία πραγματοποίησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή...
20 Ιανουαρίου, 2019 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2019 - 14:15

“Η πορεία όλων μας, θα πρέπει να είναι μία πορεία επιστροφής προς τον Θεό”

Διαδώστε:
“Η πορεία όλων μας, θα πρέπει να είναι μία πορεία επιστροφής προς τον Θεό”

«Η πορεία όλων μας, θα πρέπει να είναι μία πορεία επιστροφής προς τον Θεό και συνεχούς ευχαριστίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, την οποία πραγματοποίησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου.

«Στην σημερινή εποχή δεν επικοινωνούμε ούτε με τον Θεό, ούτε με τον πλησίον μας, αλλά ούτε και με ίδιο μας το εαυτό με αποτέλεσμα να μην εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και αυτά να αδρανοποιούνται και βρίσκονται σε μία εκφυλιστική πορεία», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης αναφερόμενος στο κοινωνικό φαινόμενο «της ακοινώνητου ζωής» το οποίο παρατηρείται στις ημέρες μας σε όλες τις ηλικίες, με αποτέλεσμα όπως σημείωσε «αυτός ο τρόπος ζωής που καταργεί την επικοινωνία, να μας μετατραπεί σε όντα δυστυχίας και δουλείας, και σε κάθε τι το οποίο δεν θα μπορεί να μας χαρίσει στην ζωή την Ευλογία και την παροχή της αληθινής χαράς».

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη της συνεχούς ευχαριστίας και δοξολογίας προς τον Κύριο για τις δωρεές και ευεργεσίες που χαρίζει στον καθένα μας, σημειώνοντας ιδιαιτέρως την αρετή της ευγνωμοσύνης και την κατανόηση της «ασθένειας της αχαριστίας», διότι όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο Κύριος όλους μας θεραπεύει, μας συγχωρεί και μας αποκαθιστά πνευματικά από τις ανίατες εκείνες νόσους που επιφέρει στην ζωή μας η αμαρτία. Εμείς θα πρέπει να έχουμε την εσωτερική διάθεση και να ζητούμε συνεχώς το έλεος του, λέγοντας μέσα από την καρδιά μας το «Θεέ μου σ΄ευχαριστώ»., στις όποιες δωρεές μας χαρίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων