16/12/2018 16/12/2018 «Η πορεία του ανθρώπου είναι μία πορεία προς την αιωνιότητα και ο Ιησούς Χριστός είναι «χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας», τόνισε μεταξύ των άλλων κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης του ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής του...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 14:41

Μητρ. Λαγκαδά: Να ζούμε στην Αλήθεια

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: Να ζούμε στην Αλήθεια

«Η πορεία του ανθρώπου είναι μία πορεία προς την αιωνιότητα και ο Ιησούς Χριστός είναι «χθὲς καὶ σήμερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας», τόνισε μεταξύ των άλλων κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης του ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής του Δρυμού, όπου και Ιερούργησε την 16 Δεκεμβρίου ε.έ., Κυριακή των Προπατόρων και ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Μοδέστου, του Οποίου και ετέθη προς προσκύνηση απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του.
«Όλοι οι άνθρωποι καλούνται να ζήσουνε μέσα στην Βασιλεία του Θεού, δεν αποκλείεται κανένας αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο, όταν βρίσκουμε διάφορες προφάσεις για να μην ακολουθήσουμε αυτή την πρόσκληση του Κυρίου», επεσήμανε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την Ευαγγελική Περικοπή για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα όλοι μας θα έχουμε την δική μας θέση, μαζί με τον Χριστό στην Δόξα του Ουρανού, θα πρέπει όμως να αποφασίσουμε και να αποθέσουμε κάθε τι που μας εμποδίζει στην πνευματική μας αυτή πορεία. Θα πρέπει να ζούμε συνεχώς μέσα στην αλήθεια γενόμενοι πραγματικά αληθινοί με τον εαυτό μας, αληθινοί με τον Θεό και αληθινοί με τον συνάνθρωπο μας, διότι όλοι μας, είμαστε εικόνες του Ζώντος Θεού. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, τότε θα καταφέρουμε να παύσουμε κάθε διάκριση, είτε φυλετική είτε εθνική και θα μπορέσουμε να ενωθούμε μεταξύ μας γύρω από το ίδιο τραπέζι βιώνοντας με ορθό τρόπο το Μυστήριο της Βασιλείας του Θεού».
Καταλήγοντας τον λόγο του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να έχουν πνευματικό ενθουσιασμό για να εορτάσουν τα Χριστούγεννα, σημειώνοντας την σπουδαιότητα του γεγονότος της αληθινής προσεγγίσεως των εορτών αυτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων