01/11/2020 01/11/2020 Την Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η Μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερούργησε και ομίλησε εις των Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά....
01 Νοεμβρίου, 2020 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 13:34

Εορτή Αγίων Αναργύρων στο Λαγκαδά

Διαδώστε:
Εορτή Αγίων Αναργύρων στο Λαγκαδά

Την Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η Μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερούργησε και ομίλησε εις των Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως, το Ετήσιο Μνημόσυνο της κατά σάρκα αειμνήστου Μητρός του Σεβασμιωτάτου, Ευαγγελίας Χρ. Τασσιά.

Στην κυριακάτικη ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή καθώς και στις μορφές των Αγίων Αναργύρων, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην πρόσφατη δικαστική περιπέτεια του Μητροπολίτη Κερκύρας, καθώς επίσης προέτρεψε και τους Πιστούς, οι οποίοι και παρακολουθούσαν τα τελούμενα από τον εξωτερικό προαύλιο χώρο του Ναού, να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα εκ των αρμοδίων αρχών, υγειονομικά μέτρα προστασίας εκ την πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων