28/07/2019 28/07/2019 Τρισάγιο, υπέρ της μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού, αειμνήστου Αρχιερέως Νικολάου, ετέλεσε το εσπέρας της 28ης Ιουλίου ε.έ., εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.       Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μορφή του...
28 Ιουλίου, 2019 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 19:02

Επισκοπείο Λαγκαδά: Τρισάγιον υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου

Διαδώστε:
Επισκοπείο Λαγκαδά: Τρισάγιον υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου

Τρισάγιο, υπέρ της μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλου του Θεού, αειμνήστου Αρχιερέως Νικολάου, ετέλεσε το εσπέρας της 28ης Ιουλίου ε.έ., εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

 

 

 

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μορφή του μακαριστού Ιεράρχου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Νικόλαος υπήρξε μία εμβληματική μορφή της Αγίας μας Εκκλησίας, διακεκριμένος Ιεράρχης ο οποίος εποίμανε για 23 συναπτά έτη την Ιερά του Μητρόπολη με ζήλο και αυταπάρνηση. Εκείνο που χαρακτήριζε πάντοτε τον ακέραιό του χαρακτήρα του ήταν  η αφοσίωσή του στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και η μέριμνα για το Ποίμνιο, τον Κλήρο και λαό της Φθιώτιδος.

»Ανάστημα πνευματικό του πολιού Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, αξιώθηκε παρά Κυρίου να υπηρετήσει και να διακριθεί σε όλους τους τομείς του έργου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε η προσφορά του να αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ζωή της αγίας μας Εκκλησίας και τον καθένα προσωπικά.

»Είχα την τιμή να συνδέομαι μαζί του δια πνευματικής φιλίας και σχέσεως. Εξαιτίας του πνευματικού πατρός και μεγάλου εργάτου του αμπελώνος του Κυρίου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος πάντοτε είχε λόγους καυχήσεως για το εν λόγω εν Κυρίω τέκνο του, καθώς πάντοτε μας έδιδε ευκαιρίες μέσα από τα φωτεινά παραδείγματα να εμπνεόμεθα και να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλό για την αγάπη του Χριστού και δια την πρόοδο της ποιμαντικής μας εμπειρίας προς τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι εκείνο το οποίο τον χαρακτήριζε ήταν ο ενθουσιασμός, η διάθεση και η αγάπη για την πνευματική εργασία. Φίλεργος και αεικίνητος, με ιδιαίτερη αγάπη προς το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και τη ζωή των αγίων, έδινε καθημερινώς το παράδειγμα του καλού Ποιμένος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων