10/03/2019 10/03/2019 Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 10 Μαρτίου ε.έ., τελέσθηκε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά μέσα σε κλίμα κατανύξεως και περισυλλογής, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ....
10 Μαρτίου, 2019 - 22:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2019 - 22:29

Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Αγία Παρασκευή Λαγκαδά (φώτο)

Διαδώστε:
Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Αγία Παρασκευή Λαγκαδά (φώτο)

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυροφάγου, 10 Μαρτίου ε.έ., τελέσθηκε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά μέσα σε κλίμα κατανύξεως και περισυλλογής, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πλαισιούμενος υπό πολλών εφημερίων της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της Απολύσεως και όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητικήν ευχήν και δίδοντας την πατρική του ευλογία, ενώ εν συνεχεία σύσσωμος ο Κλήρος της Μητροπόλεως καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, ευχόμενοι καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων