24/06/2020 24/06/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε στο γραφικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ασκού, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής...
24 Ιουνίου, 2020 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 15:02

«Έζησε ως επίγειος άγγελος κι ετοίμασε τον δρόμο του Κυρίου»

Διαδώστε:
«Έζησε ως επίγειος άγγελος κι ετοίμασε τον δρόμο του Κυρίου»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., η εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε στο γραφικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ασκού, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος, στο τέλος, μίλησε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές για την αγιασμένη προσωπικότητα του μεγαλυτέρου των Προφητών και τα μηνύματα που απορρέουν από την σημερινή εορτή.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η Πανηγυρική Αρχιερατική προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των γενεθλίων του κάθε ανθρώπου, ενώ εν συνεχεία τόνισε τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι μαρτυρία τιμιότητας και εντιμότητας απέναντι στο Θείο Θέλημα και στην Θεία Βουλή». «Έζησε ως Άγγελος επίγειος και αξιώθηκε να δείξει τον δρόμο και να ετοιμάσει την οδό Κυρίου, όχι μόνο στην ιστορία αλλά στην καρδιά του καθενός. Το «Μετανοείτε» μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεως της δικής μας ζωής και να συνειδητοποιήσουμε την σημαντικότητα των πραγματικών αξιών, που μας οδηγούν στην χαρά του Παραδείσου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων