15/09/2022 15/09/2022 Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Ανήμερα της μεγάλης για την Ορθοδοξία μας Δεσποτικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 20:57

H Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Λαγκαδά και αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Διαδώστε:
H Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μ. Λαγκαδά και αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Ανήμερα της μεγάλης για την Ορθοδοξία μας Δεσποτικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, που με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας,  αναφέρθηκε “στην θεολογία του Σταυρού και στο νόημα της σημερινής εορτής, η οποία προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να κατανοήσουμε το σκοπό μας που είναι η κατά Χριστόν ζωή και η πορεία μας προς τον Παράδεισο”.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης, μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, όπου εψάλει η Ιερά Παράκληση και έλαβε χώρα η αναχώρηση της Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου για την καθέδρα της στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων