31/12/2021 31/12/2021 Μέσα στο εορταστικό κλίμα των κοσμοχαρμόσυνων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου που διανύουμε, και τηρώντας υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας της Covid-19, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Νωρίτερα, νέοι και νέες της επαρχίας καθώς και απλός...
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2021 - 13:23

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας σε εορταστικό κλίμα στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας σε εορταστικό κλίμα στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Μέσα στο εορταστικό κλίμα των κοσμοχαρμόσυνων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου που διανύουμε, και τηρώντας υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας της Covid-19, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Νωρίτερα, νέοι και νέες της επαρχίας καθώς και απλός κόσμος, προσήλθαν με χαρά και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, τα Χρόνια Πολλά ενόψει του ανατέλλοντος Νέου Έτους. Η Τελετή της κοπής της Πίτας και η Ευλογία αυτής, έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητρόπολης του Λαγκαδά και των Αρχών του Τόπου, εκπροσώπων του Στρατού Ξηράς και Σωμάτων Ασφαλείας, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μελών των Ερανικών Επιτροπών, των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών και των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών και των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητρόπολης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, με πολλή αγάπη προσφώνησε όλους τους παρισταμένους, εκφράζοντας την χαρά του για την σημερινή επικοινωνία που δίδεται μέσα από την όμορφη αυτή εκδήλωση, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη της ενότητας, της αγάπης και της πνευματικής συνοχής που πρέπει να υπάρχει στις μεταξύ μας σχέσεις, έτσι ώστε μέσα από την κοινή συστράτευση, να μπορέσουμε να εργασθούμε για το κοινό καλό του τόπου και της επαρχίας μας, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων