29/09/2020 29/09/2020 Το εσπέρας της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο οποίος αποτελεί παράλληλα και το «Κέντρο Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής», ο Αγιασμός και η πρώτη για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος, Σύναξη των υπευθύνων Κληρικών και Λαϊκών του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 22:18

“Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο”

Διαδώστε:
“Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο”

Το εσπέρας της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο οποίος αποτελεί παράλληλα και το «Κέντρο Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής», ο Αγιασμός και η πρώτη για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος, Σύναξη των υπευθύνων Κληρικών και Λαϊκών του Νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της χαιρετιστήριας ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τους συμβούλεψε με ιδιαίτερη προθυμία και ζήλο να διακονούν τον ευαίσθητο χώρο της νεότητος, δίδοντας τους παράλληλα κατευθυντήριες γραμμές και παρουσιάζοντας τον σκοπό της κατηχητικής διακονίας της Εκκλησίας μας για την νεότητα.

«Η Διδασκαλία του Λόγου του Κυρίου μας, είναι ένα έργο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «θα πρέπει τα παιδιά μας να μαθαίνουν από τα καλά παραδείγματα, όπως είναι αυτά των Αγίων και όχι από αυτά που δυστυχώς κατακλύζουν την καθημερινότητα της κοινωνίας».

»Η Κατήχηση είναι έργο σπουδαίο και όχι πάρεργο μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, και εφέτος στόχος θα πρέπει να είναι να έρθουν και οι γονείς μαζί με τα παιδία, διότι η οικογένεια είναι το πρώτο εργαστήριο και ο πρώτος χώρος, όπου το παιδί μπορεί να διδαχθεί το καλό, το αγαθό και τα Ιερά Γράμματα».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στον τομέα της κατηχήσεως, ανακοινώνοντας ότι εφέτος όλα τα κατηχητικά τμήματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις προφυλάξεις που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές, περνώντας το μήνυμα ότι «το να προφυλάσσετε κανείς δεν είναι αμαρτία, αλλά αμαρτία είναι να γίνει κάποιος η αιτία να χαθεί μία ζωή», ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές στα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, τότε τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά και μέσα από τις πλατφόρμες των μέσω κοινωνικής δικτυώσεως και των καταλλήλων λογισμικών».

Ακολούθησε συζήτηση με τους διακονητές τους νεανικού έργου της Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα επιδόθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τον νέο Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος, Πανοσιολ. Αριχμ. π. Διονύσιο Νικολαΐδη, τα διοριστήρια γράμματα των Κατηχητών για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων