31/03/2022 31/03/2022 “Ο Άγιος εθνοϊερομάρτυς Πλάτων – Η εθνοθρησκευτική του δράση στην Μακεδονία και στον Πόντο” Έτος Μικρασιατικού ελληνισμού τo 2022, καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Μικρασιατική καταστροφή της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Πρώτη σε θυσίες η Εκκλησία μας, πρόσφερε στο βωμό του χρέους Ιεράρχες, πρεσβυτέρους, διακόνους, μοναχούς και χιλιάδες πιστούς. Πολλοί...
31 Μαρτίου, 2022 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 16:51

Κυκλοφόρησε η β΄ Έκδοση του βιβλίου του Μητροπολίτη Λαγκαδά Πλάτωνος

Διαδώστε:
Κυκλοφόρησε η β΄ Έκδοση του βιβλίου του Μητροπολίτη Λαγκαδά Πλάτωνος

“Ο Άγιος εθνοϊερομάρτυς Πλάτων – Η εθνοθρησκευτική του δράση στην Μακεδονία και στον Πόντο”

Έτος Μικρασιατικού ελληνισμού τo 2022, καθώς συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Μικρασιατική καταστροφή της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού. Πρώτη σε θυσίες η Εκκλησία μας, πρόσφερε στο βωμό του χρέους Ιεράρχες, πρεσβυτέρους, διακόνους, μοναχούς και χιλιάδες πιστούς. Πολλοί μπορούσαν να σωθούν, αλλά δεν θέλησαν. Μεταξύ αυτών και ο Πάτμιος Εθνοιερομάρτυς Πλάτων Αϊβαζίδης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αμασείας στον οποίο και αναφέρεται το παρόν βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη ζωή του Εθνοϊερομάρτυρος, στην εκκλησιαστική και εθνική του δράση στην Μακεδονία και την Μικρά Ασία, στα από Θεού πνευματικά του χαρίσματα και στο ιερό του μαρτύριο.

Στο παράρτημα εκτός από σχετικά ιστορικά ντοκουμέντα παρατίθεται η περιγραφή του μαρτυρικού τέλους του Αγίου και των μετ’ αυτού απαγχονισθέντων, γραμμένη από τον αυτόπτη μάρτυρα Καθηγητή της Θεολογίας Παντελή Βαλιούλη, καθώς και Ιερά Ακολουθία που συντάχθηκε από τον Υμνογράφο κ. Χαράλαμπο Μπούσια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων