06/03/2022 06/03/2022 Μέσα σε κλίμα περισυλλογής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου, 06 Μαρτίου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων με την συμμετοχή συμπροσευχόμενων...
06 Μαρτίου, 2022 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 20:33

Λαγκαδά Πλάτων: Παράκληση για άμεση κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Λαγκαδά Πλάτων: Παράκληση για άμεση κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία

Μέσα σε κλίμα περισυλλογής τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως, όπως επικράτησε να λέγεται στην Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου, 06 Μαρτίου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων με την συμμετοχή συμπροσευχόμενων των Κληρικών της Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να εντείνουν τις προσευχές τους και τις παρακλήσεις τους προς τον Κύριο, για άμεση κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία και της επικράτησης της Ειρήνης, εκφράζοντας παράλληλα την θλίψη του για τις συγκρούσεις δύο Ορθοδόξων λαών.

Προ της απόλυσης και όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή και εν συνεχεία σύσσωμος Κλήρος και Πιστοί αντήλλαξαν κατά το έθος τον αδελφικό ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, ευχόμενοι καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα της περιόδου αυτής.

Στην Α΄ Εσπερινή του ομιλία ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε υποστηρικτικές σκέψεις για τον πνευματικό αγώνα της σημαντικής περιόδου και της σημασίας της σωστής προετοιμασίας, που πρέπει να έχουμε, ώστε στο τέλος απαλλαγμένοι από το βάρος των αμαρτιών να αξιωθούμε να βιώσουμε την λαμπροφόρο και Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε μέσα από τον Παραινετικό Λόγο «εις την είσοδον της Αγίας Τεσσαρακοστής» του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, στην μεγάλη σημασία της Μετάνοιας και συγχωρητικότητας, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα της Νηστείας και την δύναμη της φιλανθρωπίας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ενός νέου ξεκινήματος προς μια πορεία που ως κατάληξη θα έχει την Αλήθεια και την βίωση του Μυστηρίου της Καινής Κτίσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων