07/09/2022 08/09/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στο Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου Λαγκαδά. Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 0:55

Λιτάνευση της Παναγίας Περπατούσας στο Ηράκλειο Λαγκαδά

Διαδώστε:
Λιτάνευση της Παναγίας Περπατούσας στο Ηράκλειο Λαγκαδά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στο Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Ιερό Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως Λαγκαδά και της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου, καθώς και πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών οι οποίοι εφέτος και μετά από δύο έτη ένεκα των προβλημάτων εξαιτίας της πανδημίας, προσήλθαν στον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος, με ευλάβεια και θέρμη μεγάλη για να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Περπατούσης, η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό αυτό Προσκύνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Ηρακλείου.

Στην εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε εκτενώς στο νόημα της σημερινής εορτής η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε αρχικά «προμηνύει την απαρχή της δικής μας Σωτηρίας και μας μεταφέρει τη Χαρά της Καινής Κτίσεως, δίδοντας την ευκαιρία κάθε άνθρωπος να μπορεί να γίνει ένας Θεοχώρητος Ναός», ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο τραγικό φαινόμενο της υπογεννητικότητας και των αμβλώσεων, που πλήττει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα την Πατρίδα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων