28/06/2020 28/06/2020 Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν και εφέτος οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Σήμερα, το εσπέρας (28ης Ιουνίου ε.έ.), αρχικώς και σύμφωνα με το έθιμο της περιοχής πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος των Αγίων Αποστόλων...
28 Ιουνίου, 2020 - 23:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 22:59

Με λιτάνευση της εικόνας εορτάστηκαν οι Πρωτοκορυφαίοι

Διαδώστε:
Με λιτάνευση της εικόνας εορτάστηκαν οι Πρωτοκορυφαίοι

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν και εφέτος οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Σήμερα, το εσπέρας (28ης Ιουνίου ε.έ.), αρχικώς και σύμφωνα με το έθιμο της περιοχής πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, από τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού εις το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων και εν συνεχεία τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής μετ΄Αρτοκλασίας.

Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν και εφέτος για να λάβουν μέρος προσευχιτικός σε ένα από τα λαοφιλέστερα και ονομαστά πανηγύρια της Μακεδονίας, όπου φέτος λόγω των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων ακυρώθηκαν πολλές από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, ήταν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητος Σοχού, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες και δυναμικές, όπως τις χαρακτήρισε μορφές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς επίσης επεσήμανε και την σπουδαιότητα του έργου που επιτέλεσαν, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «οι δύο αυτές μεγάλες μορφές μας δείχνουν τον δρόμο της Βασιλείας του Θεού, το δρόμο της Μετάνοιας και της επιστροφής. Στόχος και επιδίωξη του κάθε ανθρώπου θα πρέπει να είναι να είναι η συνάντηση του με τον Ιησού Χριστό».

«Η σημερινή ημέρα δίνει μία ευκαιρία σε όλους εκείνους που μπορεί να είναι στην απέναντι πλευρά και να έχουν διάθεση να πολεμήσουν το έργο του Θεού, να Μετανοήσουν έχοντας ως μεγάλο παράδειγμα τον καρπό της Μετάνοιας του Αποστόλου Πέτρου. Θα πρέπει να πάρουμε θάρρος και να πλησιάσουμε το Χριστό, να Τον γνωρίσουμε και να Τον εντάξουμε μέσα στην καρδιά μας, γενόμενοι και εμείς φωτοφόροι και μεταφέροντας το μεγάλο Μήνυμα του Ευαγγελίου».

Καταλήγοντας τον εσπερινό του λόγο ο Σεβασμιώτατος και παίρνοντας αφορμή από την παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα των πρώτα φέροντας της περιοχής, τόνισε με έμφαση ότι «έχουμε υποχρέωση όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ατόφια και στο ακέραιο τη παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, και αυτό που μας άφησαν πέρα όλων των άλλων είναι αυτό που ζούμε, είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι αυτή που φανερώνει την πίστη των πραγμάτων».

Οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επ’ ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα κορυφωθούν αύριο, 29η Ιουνίου 2020, το πρωί με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα με τον μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, που θα τελεσθούν εις το εις το Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου το οποίο και ευρίσκεται εις την περιοχή του Δερβενίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων