25/03/2020 25/03/2020 Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, τιμήθηκε η εορτή της «Πίστεως και της Ελευθερίας», ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Το πρωί της 25ης Μαρτίου ε.έ., τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου...
25 Μαρτίου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 13:41

“Μένουμε Σπίτι για να ξαναβρεθούμε στην Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Μένουμε Σπίτι για να ξαναβρεθούμε στην Εκκλησία”

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, τιμήθηκε η εορτή της «Πίστεως και της Ελευθερίας», ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου ε.έ., τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.
Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ανεγνώσθη, υπό του Αιδες. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλεξάδρου Φίλλιου, το υπ΄ αριθμ. 3014 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί της Εορτής Της 25ης Μαρτίου».
Ακολούθησε η επίσημος Δοξολογία επί τη ευκαιρία της Απελευθερώσεως εκ Οθωμανικού Ζυγού το 1821, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργούντες Ιερείς έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο.
Στην σύντομη προσλαλιά του και απευθυνόμενος προς όλους του ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Ορθόδοξη Παρουσία 106,8 αλλά και στους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση την Θεία Λειτουργία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Facebook, Instagram κ.α), ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η «σημερινή ημέρα έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα για την Πίστη, την Πατρίδα και το Γένος μας. Εορτάζουμε την διπλή εορτή κάτω από συνθήκες δύσκολες, τις οποίες όμως μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε ενσυνείδητες εκφράσεις αγάπης προς τον πλησίον και τον συνάνθρωπο μας».

«Μένουμε Σπίτι για να ξαναβρεθούμε στην Εκκλησία όλοι μαζί και να ακουστεί και πάλι από μία φωνή το «Υπέρμαχο Στρατηγό» και ο Εθνικός Ύμνος, περιτριγυριζόμενοι ξανά από τις Ελληνικές Σημαίες και τα Λάβαρα του Γένους μας».
»Είναι μία παγκόσμια δοκιμασία αυτό που διερχόμεθα το τελευταίο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα είναι και παγκόσμια ευκαιρία για να αναλογιστούμε τα λάθη και τις αστοχίες και να πάρουμε τις ευλογημένες εκείνες αποφάσεις οι οποίες και θα μας φέρουν κοντά στον Θεό, κοντά στην αγάπη, κοντά στον κόσμο, στην αλήθεια και την αληθινή ζωή του φωτός του Κυρίου».
«Θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να έρθουμε πιο κοντά σε Εκείνον και πιο κοντά ο ένας στον άλλον, ζώντας το μεγαλείο του «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» που μας χάρισε ο Κύριος όταν μας δημιουργούσε, και πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες και τις αρχές που διέπουν την κοσμολογία και τις αρχές τις ισορροπίας ανάμεσα στα έμψυχα και άψυχα δημιουργήματα».
»Σήμερα ο κάθε Λειτουργός πονάει που ζει αυτή την εμπερίστατο κατάσταση, αλλά στην ζωή της Ορθοδόξου Πίστεως, υπάρχει μία λέξη που λέγεται «Υπέρβαση». Υπερβαίνουμε όλοι μας αυτή την δοκιμασία με το μήνυμα της σημερινής εορτής που είναι μήνυμα Χαράς και Ελευθερίας. Υπερβαίνουμε αυτή την δοκιμασία με το μήνυμα της Υπομονής, που και οι πρόγονοι μας αγωνίστηκαν για «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Υπερβαίνουμε αυτή την θλίψη με την βεβαία ελπίδα ότι σύντομα θα ανατείλει αυτή η ημέρα της «Ελευθερίας» του ανθρωπίνου γένους και από την παρούσα δοκιμασία.
»Η Παναγία να δώσει αυτή την χαρά στην Πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων