24/04/2020 24/04/2020 Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: “η Παναγία μας είναι Εκείνη που μέσα από τα πολλά Της θαύματα, δίνει αυτή την Μαρτυρία της Καινής Κτίσεως” Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής,...
24 Απριλίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 19:18

Μητρ. Λαγκαδά: “Η Παναγία δίνει τη μαρτυρία της Καινής Κτίσεως”

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: “Η Παναγία δίνει τη μαρτυρία της Καινής Κτίσεως”

Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης: “η Παναγία μας είναι Εκείνη που μέσα από τα πολλά Της θαύματα, δίνει αυτή την Μαρτυρία της Καινής Κτίσεως”

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, όπως προβλέπεται και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, κατά το διήμερο της 23ης και 24ης Απριλίου.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της ιστορικής περιοχής της Λητής, όπου και φυλάσσεται η φερώνυμος Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας, η οποία και είχε ευρεθεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την παράδοση, κατά θαυμαστό τρόπο και μετά από δική της υπόδειξη, στον παρακείμενο δενδροφυτευμένο λόφο που υπάρχει πλησίον και από τότε αναβλύζει το Αγίασμα της Παναγίας.

Το πρωί της Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον άδειο από κόσμο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού.

Στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά μέσα από την συχνότητα «106,8 Ορθόδοξη Παρουσία», αλλά και μέσα από livestreaming εκ των Μ. Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Σεβασμίωτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, ομιλώντας περί της Σωτηρίας και της Λυτρώσεως, τα οποία τα χαρακτήρισε ως ευχάριστα γεγονότα μέσα στα πολλά δυσάρεστα τα οποία βιώνουμε την σήμερον εποχή.

«Το μήνυμα του Ουρανού είναι ότι ο άνθρωπος έχει ως δεδομένο πλέον, την κληρονομιά της αιωνίου ζωής και την Ζωή της Αναστάσεως, αρκεί να το θέλει να την ζήσει πραγματικά», σημείωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «η Παναγία μας είναι Εκείνη που μέσα από τα πολλά Της θαύματα, δίνει αυτή την Μαρτυρία της Καινής Κτίσεως και ότι όλα έχουν αλλάξει και έχουν γίνει καινούργια».

Φωτογραφικό Υλικό 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων