06/08/2019 06/08/2019 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του τρέχοντος μηνός Αυγούστου. Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιὼτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της...
06 Αυγούστου, 2019 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 15:03

Μητρ.Λαγκαδά: “Mε την Μεταμόρφωση του ο Κύριος, μας φανερώνει την αλήθεια γύρω από την δική του παρουσία”

Διαδώστε:
Μητρ.Λαγκαδά: “Mε την Μεταμόρφωση του ο Κύριος, μας φανερώνει την αλήθεια γύρω από την δική του παρουσία”

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 5ης και 6ης του τρέχοντος μηνός Αυγούστου.

Την παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιὼτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Εσπερινού εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρακοντίου,  και εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως της σεπτής εικόνος της Μεταμορφώσεως πέριξ του Ναού και των κεντρικών δρόμων της περιοχής.

Την κυριώνυμο μεγάλη ημέρα της Δεσποτικής Εορτής ο Σεβασμιώτατος, Χοροστάτησε του Όρθρου και Προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πλαισίωναν πολλοί Ιερείς ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν αντιπροσωπείες μοναχών και μοναζουσών εκ των Ιερών Μονών και των Ησυχαστηρίων της επαρχίας μας.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και οι προσφερόμενοι, όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας, καρποί της Αμπέλου, οι οποίοι και μοιράστηκαν προς το παριστάμενο εκκλησίασμα μαζί με το Αντίδωρο, ενώ ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Στην ομιλία του τόσο το εσπέρας της εορτής, όσο και την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στα βαθύτερα νοήματα της σημερινής εορτής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Θεία του Κυρίου Μεταμόρφωση, έρχεται και μας μεταφέρει το μήνυμα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι η πηγή του φωτός και η πηγή της ζωής, ενωμένα μαζί σε μία διάσταση υπερκόσμιο που γεμίζει την καρδιά και τον νου του ανθρώπου, με μία Ουράνια πραγματικότητα υπερβατικής συμμετοχής».

 

»Ο Θεός μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς κατά Χάρη Θεοί και να μετέχουμε στην δική Του αγιότητα, ζώντας μέσα στην Αποκάλυψη των Αιωνίων και Ουρανίων διδαγμάτων», σημείωσε σε άλλο κομμάτι του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «με την Μεταμόρφωση Του ο Κύριος, μας φανερώνει την αλήθεια γύρω από την δική Του παρουσία, την αλήθεια της διδασκαλίας του Ευαγγελίου και τέλος την αλήθεια της ζωής της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία είναι ζωή φωτός και χαράς αρκεί να εμείς να μην την οικοδομούμε πάνω στο ψέμα και την υποκρισία».

Καταλήγοντας και αφού ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης προέτρεψε τους παρισταμένους «να διδαχθούν από τα νοήματα της σημερινής εορτής και να κάνουνε ένα βήμα παραπάνω, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις διότι όπως σημείωσε «όσο πλησιάζουμε τον Θεό, τόσο φωτιζόμαστε και νιώθουμε την Χάρη Του να μας σκεπάζει».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων