10/04/2019 10/04/2019 Το απόγευμα της Τετάρτης της Ε΄ Εβδομάδας των Νηστειών, 10 Απριλίου ε.έ., τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και ιεροπρέπειας ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε,...
10 Απριλίου, 2019 - 21:59

Μητρ. Λαγκαδά: Το γεγονός που μας οδηγεί στη Σωτηρία είναι το Έλεος του Θεού

Διαδώστε:
Μητρ. Λαγκαδά: Το γεγονός που μας οδηγεί στη Σωτηρία είναι το Έλεος του Θεού

Το απόγευμα της Τετάρτης της Ε΄ Εβδομάδας των Νηστειών, 10 Απριλίου ε.έ., τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και ιεροπρέπειας ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της περιοχής του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε, στο υμνογραφικό αυτό αριστούργημα του Αγίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, που κατέχει εκλεκτή θέση στην γενικότερη εκκλησιαστική ποίηση και τη λατρεία της Εκκλησίας μας, παρουσιάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το μέγα μυστήριο της μετάνοιας και της επιστροφής του ανθρώπου στο δρόμο του Θεού.

«Εκείνο το γεγονός που μας οδηγεί στην Σωτηρία είναι το Έλεος του Θεού και το Έλεος αυτό είναι εκείνο που μας αγκαλιάζει και μας θεραπεύει, όταν στην ζωή μας έχουμε την αληθινή Μετάνοια», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας πως «αν δεν υπάρχει η Μετάνοια και η αλλαγή του τρόπου σκέψεως και ζωής, θα βρισκόμαστε πάντοτε στο ίδιο σημείο, χωρίς να μπορούμε να ζήσουμε όλα εκείνα τα βιώματα της Πίστεως μας».

«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, υπάρχει η μεταποιητική δύναμη, η οποία μπορεί τον καθένα να τον αλλάξει και να τον καταστήσει άνθρωπο αγιαζόμενο και άνθρωπο του Θεού», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του για να καταλήξει λέγοντας ότι «όταν ο άνθρωπος δεν μετανοεί ειλικρινά, δεν μπορεί να γνωρίσει τον Θεό και να ζήσει την Χάρη Του Θεού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων