09/06/2019 09/06/2019 Την 9η του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων που συμμετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Νίκαια το 325 μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον στρατιωτικό Ιερό...
09 Ιουνίου, 2019 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2019 - 14:36

Μνημόσυνο για τους Έλληνες και Κύπριους Ήρωες στη Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τους Έλληνες και Κύπριους Ήρωες στη Μητρ. Λαγκαδά

Την 9η του τρέχοντος μηνός Ιουνίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων που συμμετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Νίκαια το 325 μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον στρατιωτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος και ευρίσκεται εντός της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας.

Εν συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθ’ έτος τελούμενο Ιερό Μνημόσυνο των Ηρωικώς Πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδος και του Έθνους μας, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών, Αξιωματικών και Οπλιτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, παρέστησαν ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στην Βέροια, Υποστράτηγος, Σάββας Κολοκούρης, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γούναρης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Σπυρίδων Μιλτιάδης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, η σύζυγος του αείμνηστου και ηρωικός πεσόντα εις την Κύπρο, Γεωργίου Κατσάνη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των όμορων Δήμων, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, καθώς επίσης αντιπροσωπείες από Λέσχες και Ομοσπονδίες Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών Ελλάδος και Κύπρου, και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με αισθήματα ευθύνης, απέτισαν φόρο τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδος μας, κατά την διάρκεια των μεγάλων μαχών.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη:

Για τις φωτογραφίες δείτε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων