21/11/2019 21/11/2019 Με κάθε επισημότητα, τιμήθηκε, κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το εσπέρας της 20ης Νοεμβρίου, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης...
21 Νοεμβρίου, 2019 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2019 - 15:49

Νέος Διάκονος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Νέος Διάκονος χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Με κάθε επισημότητα, τιμήθηκε, κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το εσπέρας της 20ης Νοεμβρίου, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος ομίλησε επίκαιρα περί της σημασίας της σημερινής εορτής σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το «Χριστός Γεννάται…» που ψάλλουμε δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το παρόν του καθενός μας, και γι΄ αυτό τον λόγο θα πρέπει να αφήσουμε τον Κύριο να γεννηθεί στην καρδιά μας. Ώστε να γίνουμε και εμείς οι ίδιοι Θεοχώρητοι Ναοί, υπακούοντας με αγάπη και ταπείνωση στο θέλημα Του, όπως έπραξε και η Θεοτόκος», ενώ παράλληλα προέτρεψε και όλους τους γονείς να προτρέπουν και να οδηγούν με χαρά τα παιδιά τους στους κόλπους της Αγίας μας Εκκλησία και να μην στέκονται εμπόδιο στις όποιες αποφάσεις παίρνουν κατά την διάρκεια της ζωής τους».

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου, και εν συνεχεία προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Γεωργίου-Κωνσταντίνου Καράτσαλη, μετονομασθέντος εις Παντελεήμονα. Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος, ο οποίος εντάσσεται στον Ιερό Κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως άμισθος Κληρικός, είναι έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου, Πτυχιούχος των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Πολιτική Ανάλυση της ιδίας Πανεπιστημιακής Σχολής.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά προσφώνησε με πατρικούς λόγους αγάπης και νουθεσίες τον νέο Διάκονο, προτρέποντας τον να διακονεί πάντοτε με θυσιαστική αγάπη τον πλησίον.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινότητος του Περιβολακίου, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επίδωσε το Οφίκκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου εις τον π. Θεολόγο Τσαμπάζη, ενώ παράλληλα ευχήθηκε καταλλήλως προς τους παρισταμένους ιδιαιτέρως δε εις τον φιλόχρηστο Στρατό μας.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατική Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας, τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων