24/04/2022 24/04/2022 Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς...
24 Απριλίου, 2022 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2022 - 13:37

Ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ι.Μ. Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ι.Μ. Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους στην κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του πνευματικού κέντρου του Ι.Μ.Ν. της Αγίας Παρασκευής, στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

Κατά την διάρκεια της λαμπράς Αναστασίμου Ακολουθίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, Καθηγητής Θεολογίας κ. Αστέριος Καραγιοβάννης, ενώ το κατά Ιωάννην ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού ανεγνώσθη εφέτος σε 9 γλώσσες, την Ελληνική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Σέρβικη, την Ρουμάνικη, την Αραβική, την Εβραϊκή, την Αλβανική και την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο). Προ της Απολύσεως ανεγνώσθη υπό του εορτάζοντος Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητρόπολης, Αιδεσ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστασίου Παρούτογλου, η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απευθυνόμενος στο τέλος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που παρέστη για να συνεορτάσει υπό το φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης, μετέφερε προς πάντας τον Αναστάσιμο χαιρετισμό και τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του. διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων