04/12/2019 04/12/2019 Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, επ΄ ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας της και Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, καθώς και την εορτή των Αγίων Ιωάννου του Δαμασκηνού και Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό...
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2019 - 14:09

Ο Μητρ. Λαγκαδά τιμά την Προστάτιδα του Πυροβολικού

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Λαγκαδά τιμά την Προστάτιδα του Πυροβολικού

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, επ΄ ευκαιρία της Ιεράς Μνήμης της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας της και Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, καθώς και την εορτή των Αγίων Ιωάννου του Δαμασκηνού και Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως το 10ετές Ιερόν Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος (Τραντέλλη), ο οποίος και εποίμανε θεοφιλώς την επαρχία του Λαγκαδά επί 42 συναπτά έτη και εκοιμήθη ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας του έτους 2009.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος, ενώ μεταξύ του παρισταμένου εκκλησιάσματος προσήλθαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, οι κατά σάρκα συγγενείς, καθώς επίσης πολλά πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του αειμνήστου Ιεράρχου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, σκιαγράφησε με θερμούς λόγους τα χαρίσματα του κεκοιμημένου προκατόχου του υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων την μεγάλη του αγάπη προς του Αγίους και την Εκκλησία, και σημειώνοντας πάνω σε αυτό ότι «μέσα από την τιμή των Αγίων, δίδεται στον καθένα η ευκαιρία να μπορεί να προσεγγίσει το μεγάλο νόημα ότι,  ο Ιησούς Χριστός είναι χθες και σήμερον ο Αυτός, και επομένως ο καθένας από εμάς καλείται να τοποθετηθεί υπεύθυνα  απέναντι στο γεγονός της παρουσίας Του, να μην μένει στην επιφάνεια αλλά να συμμετέχει βιωματικά και να ζει την ζωή που Εκείνος ευαγγελίζεται, γιατί μόνο η ζωή του Χριστού, είναι Ζωή χαράς, ελπίδας και φωτός».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν την σημερινή ημέρα και τίμησαν τη μνήμη του προκατόχου του, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι το προσεχές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Οι Πατέρες της Εκκλησίας, ως ερμηνευτικοί φορείς της Ορθόδοξης Παραδόσεως», το οποίο θα λάβει στις εγκαταστάσεις του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου «Η Αγία Κυράννα», την 13η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου, θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του αοιδίμου Γέροντος Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις εις τον τάφον του μακαριστού Ιεράρχου, ο οποίος ευρίσκεται εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), η οποία και εδρεύει στο Στρατόπεδο «Ράμναλη», όπου παρουσία του Επιτελάρχη του NDC.GR, Υποστράτηγου κ. Πασχάλη Δάλα, προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τῇ εορτῇ της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Τελετής παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως με επί κεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδη, εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, αντιπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων που εδρεύουν εις την περιοχή, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και Οπλίτες του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος.

Εν συνεχεία ανεγνώσθη η ημερησία διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και ενημέρωση για τα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), από τον Διοικητή αυτής Αντισυνταγματάρχη ΠΒ κ. Κωνσταντίνο Νατούδη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος, προς τιμήν των επισήμων καλεσμένων που προσήλθαν να τιμήσουν την προστάτιδα του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων