10/12/2021 10/12/2021 Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου 2021, η καθ΄ έτος συγκληθείσα Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 21:06

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για την αξία της κατήχησης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για την αξία της κατήχησης

Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου 2021, η καθ΄ έτος συγκληθείσα Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, καλωσόρισε τους ιερείς, τους κατηχητές και τους κυκλάρχες προσφωνώντας τους με πατρικούς λόγους αγάπης και ευχαριστώντας τους για την εθελοντική τους διακονία, για την προθυμία και τον ιεραποστολικό ζήλο που επιδεικνύουν, στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της νεότητας.

Εν συνεχεία ομίλησε για την αξία της κατηχήσεως η οποία αν και είναι ένας παλαιός θεσμός με σπουδαίο έργο στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, βλέπουμε την σημασία και τα αποτελέσματα της έως και σήμερα, παρόλο τις σύγχρονες προκλήσεις και δυσκολίες που ελλοχεύουν, μέσα από τα πολλά και μεγάλα ηθικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία υπάρχουν στη πατρίδα μας και στον κόσμο γενικότερα.

«Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα, το μέλλον και το αύριο του τόπου μας και εμείς έχουμε μεγάλη ευθύνη και οφείλουμε να τα διδάξουμε τις αξίες, τις παραδόσεις, τα Ιερά και τα Όσια της Πίστεως μας, τα οποία και είναι αδιαπραγμάτευτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει αναφέροντας την αξία της προσωπικής επικοινωνίας που πρέπει να έχουμε καθώς επίσης και το πόσο σημαντικό είναι να δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι «ο Λόγος του Θεού είναι εφαρμόσιμος στην καθημερινή ζωή μας».

Καταλήγοντας ενημέρωσε τους κατηχητές και τους κυκλάρχες για τον τρόπο διδασκαλίας και τις πηγές όπου μπορούν να αντλήσουν τα θέματα δίδοντας τους τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες ως προς το Κατηχητικό έργο, ενώ παράλληλα έγιναν και οι ανάλογες συστάσεις και προτροπές για την ανάγκη πιστής τηρήσεως όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων κατά της εξαπλώσεως του κορωνοϊού Covid-19, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το σχετικό εγκύκλιο σημείωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθησε συζήτηση και γόνιμος διάλογος πάνω στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η λειτουργία των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις για την άμεση επίλυση τους.

Τέλος, επιδόθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου τα Διοριστήρια γράμματα, ο οποίος για ακόμη μία φορά τους ευχαρίστησε για την προθυμία και την καλή τους συνεργασία, εκφράζοντας την αμέριστη και συνεχή στήριξή του, για το ευλογημένο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων