30/07/2022 30/07/2022 Μέσα σε μια όμορφη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου Αγίου Λαζάρου στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Βόλβης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Ιωάννου Λένου με τίτλο «Ο Αγαπημένος Φίλος Του Χριστού Λάζαρος Ο Τετραήμερος, Ο Αφανής Ιερός Ποιμενάρχης, Ο Προστάτης και Θαυματουργός Άγιος». Το παρόν πόνημα είναι αφιερωμένο από...
30 Ιουλίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2022 - 23:47

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σε παρουσίαση βιβλίου για τον Άγιο Λάζαρο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά σε παρουσίαση βιβλίου για τον Άγιο Λάζαρο

Μέσα σε μια όμορφη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου Αγίου Λαζάρου στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Βόλβης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Ιωάννου Λένου με τίτλο «Ο Αγαπημένος Φίλος Του Χριστού Λάζαρος Ο Τετραήμερος, Ο Αφανής Ιερός Ποιμενάρχης, Ο Προστάτης και Θαυματουργός Άγιος».

Το παρόν πόνημα είναι αφιερωμένο από τον συγγραφέα στην μνήμη του μακαριστού μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου και στους ξεριζωμένους μικρασιάτες πρόσφυγες από το χωριό Εσμέ της Νικομήδειας που εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ευαγγελισμός Δήμου Βόλβης από το 1922 εως το 1925.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ Πλάτων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βέροιας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Βόλβης κ Διαμαντής Λιάμας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βόλβης κ. Μαρία Δαγκλή Πράπα, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ιερείς, μοναχοί, εκπρόσωποι από την νήσο Κύπρο με επικεφαλή τον κ. Λάζαρο Φιλίππου, επιστάτη του Ιερού Ναού Αγίου Λάζαρου Δρομολαξιάς και πλήθος κόσμου.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης παραδόθηκε από τον κ Λάζαρο Φιλίππου, η Ιερά Εικόνα του Αγίου Λαζάρου, προερχόμενη από τον φερώνυμο Ναό της Δρομολαξιάς Κύπρου, η οποία και τοποθετήθηκε σε ειδική βάση στο παρεκκλήσι Του Αγίου, στο χωριό Ευαγγελισμός, προς συνεχή ευλογία των προσκυνητών.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ανέγνωσε χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρει «Το εν λόγω πόνημα μας παρέχει υλικό και μαρτυρίες σχετικά. Πρόκειται για μια ιερή ιστορία, σαν αυτές που συνοδεύουν τη ζωή πολλών ανθρώπων εδώ στην πατρίδα μας και καθιστούν την Ελλάδα, παρά την γενικευμένη αποστασία των ημερών μας , τόπο πράγματι ευλογημένο από τον άγιο Θεό μας» και καταλήγει «Εύχομαι λοιπόν, Ο Κύριός ημών Ιησούς Χριστός , δια πρεσβειών του Φίλου αυτού Λαζάρου να ευλογήσει πλουσίως την εκκλησία της περιοχής και τα μέλη της , να ενδυναμώνει δε τον πονήσαντα Ιωάννη Λένο στην εν γένει συγγραφική του παραγωγή».

Χαιρετιστήριους λόγους απεύθυναν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας, χαιρετισμός του οποίου, αναγνώστηκε από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σκήτη Βεροίας, ο Δήμαρχος Βόλβης, η Αντιδήμαρχος Βόλβης, ο κ. Λάζαρος Φιλίππου, ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκτάριου, ο πρόεδρος του χωριού Ευαγγελισμός και ο φιλόλογος και συγγραφέας κ Ελισαίος Καπαδόπουλος.

Η εκδήλωση περατώθηκε με απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Δημόπουλο Χρήστο, Λαμπρινή Δημοπούλου και Μαρία Τήρου, τέκνα του χωριού Ευαγγελισμού, τα οποία στις 29 Απριλίου 1993, αξιώθηκαν να δουν την χάρη του Αγίου Λαζάρου στο παρεκκλήσι του στο χωριό και να γίνουν αιτία έμπνευσης να εκδοθεί το βιβλίο αυτό.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση και δωρεάν διανομή βιβλίων σε όλους τους παρευρισκόμενους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων