07/05/2019 07/05/2019 Το εσπέρας της 7ης Μαΐου ε.έ.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εις τον  φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά.       Κατά την διάρκεια της εσπερινής του ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε...
07 Μαΐου, 2019 - 22:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2019 - 23:02

Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Λαγκαδά (φώτο)

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος Λαγκαδά (φώτο)

Το εσπέρας της 7ης Μαΐου ε.έ.,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εις τον  φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της περιοχής της Αναλήψεως Λαγκαδά.

 

 

 

Κατά την διάρκεια της εσπερινής του ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Ευαγγελιστού της Αγάπης, μέσα από τις παρακαταθήκες που άφησε, ενώ παίρνοντας αφορμή από την φράση του Κυρίου επάνω στον Σταυρό «…λέγει τῇ μητρὶ αὐτοῦ· γύναι, ἴδε ὁ υἱός σου. Εἶτα λέγει τῷ μαθητῇ· ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου…», υπογράμμισε την σημασία της σπουδαιότητας της «υιοθεσίας», που υπερβαίνει κάθε όριο συγγενείας και η οποία μας καθιστά όλους εμάς, μέσα από το πρόσωπο του Ιωάννη, παιδιά της Παναγίας και την Παναγία, Μητέρα όλων μας.

 

 

 

 

 

»Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού» σημείωσε εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, «ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βρει τον εαυτό του, να ζήσει την τελείωση και τον αγιασμό του», ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι «ο Χριστός θέλει να κατανοήσουμε το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως και της Ελευθερίας, και να παραδειγματιστούμε από τον Άγιο Ιωάννη, ο οποίος είναι και φορέας της αληθινής Αγάπης».

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, και υπό του ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της παλαιάς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (1839) η οποία και έχει μεταφερθεί από τις αλησμόνητες πατρίδες, στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως της Αναλήψεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων