27/04/2019 27/04/2019 Με λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου. Πολλής κόσμος προσήλθε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ασσήρου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος...
27 Απριλίου, 2019 - 12:22

Πρώτη Ανάσταση στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Πρώτη Ανάσταση στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, ο Εσπερινός και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Πολλής κόσμος προσήλθε στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Ασσήρου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, για να ακούσουν το προανάκρουσμα του μεγάλου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου, μέσα από την ανάγνωση των Προφητειών και τον Ύμνο των Τριών Παίδων, κρατώντας δάφνες στα χέρια τους τις οποίες σκόρπισε ο Σεβασμιώτατος, ψάλλοντας τον Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», που αποτελεί και το εγερτήριο μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της συντόμου ομιλίας τόνισε ότι «για να μείνουμε ελεύθεροι πνευματικά θα πρέπει να έχουμε τόλμη και αρετή στην ζωή μας. Να τολμούμε στην Ομολογία του ονόματος του Κυρίου και να ζούμε, μία ζωή συμβατή με την ζωή του Χριστού».

Εν συνεχεία του λόγου του επεσήμανε ότι «μέσα από την ευτολμία που χαρακτηρίζει την παράδοση του τόπους μας, θα μπορέσουμε και εμείς να γίνουμε όλοι μάρτυρες και ομολογητές του γεγονότος της Αναστάσεως του Κυρίου, γιατί ο Χριστός είναι Αναστημένος και είναι ανάμεσα μας, λέγοντας μας συνεχώς να μην φοβόμαστε και να μην δειλιάζουμε σε τίποτα, διότι είναι Εκείνος μας, ο οποίος και νίκησε ότι δεν μπορεί να νικήσει κανείς άλλος», ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους καταλλήλως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων