01/01/2022 01/01/2022 Με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Πλάτωνος για ένα ευλογημένο και δημιουργικό Νέο Έτος, το οποίο να είναι πάροχος πάσης χάρητος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, προτρέποντας τους να έχουν σταθερή Πίστη και με πολλή προσευχή να καταφέρει η Πατρίδα μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 11:28

Προτροπή για σταθερή πίστη το νέο Έτος από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Προτροπή για σταθερή πίστη το νέο Έτος από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά

Με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Πλάτωνος για ένα ευλογημένο και δημιουργικό Νέο Έτος, το οποίο να είναι πάροχος πάσης χάρητος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, προτρέποντας τους να έχουν σταθερή Πίστη και με πολλή προσευχή να καταφέρει η Πατρίδα μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η 1η του ανατείλαντος έτους 2022.

Χθες τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου της ομωνύμου περιοχής, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίο και πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Βασιλείου, Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης και ο Γεν Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλού καθώς και Κληρικοί της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των προσκυνητών παρέστησαν και μέλη του Σωματείου «Άγιος Βασίλειος Βασιλειάδα», με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Ιωάννη Λεοντιάδη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Βασιλείου και στην μεγάλη κοινωνική προσφορά και το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην έννοια του χρόνου, όπως αυτή παρουσιάζεται στο «συμπαρεκτεινομένον τῇ συστάσει τοῦ κόσμου διάστημα» (κατά Ευνομίου, PG 29 στ. 560) μέσα από το περίφημο βιβλίο του Καππαδόκη Αγίου «Εις την Εξαήμερον», ενώ καταλήγοντας τόνισε το γεγονός ότι την κάθε ημέρα της επιγείου ζωής μας, θα πρέπει να την αξιοποιούμε για την Σωτηρία της ψυχής μας, και όχι να την σπαταλάμε άσκοπα με περιττά πράγματα. Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε οριστικά το παρελθόν και την αμαρτία και μέσα από το παρόν, να βιώνουμε τον προορισμό μας που είναι η Βασιλεία των Ουρανών.

Την επομένην, Σάββατο 1η Ιανουαρίου του νέου έτους 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί τῄ εισόδῳ εις τον νέον Ενιαυτόν της Χρηστότητος Κυρίου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Προ της Απολύσεως ανεγνώσθη υπό του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αναστασίου Παρούτογλου, το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου.

Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, οι οποίες τελέσθηκαν μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα παρόλο τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής κοινότητος, καθώς και ευσεβών Χριστιανών οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια και χρηστές ελπίδες, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον επ΄ ευκαιρία της ανατολής του νέου Έτους.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε προς όλους τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό Νέο Έτος, το οποίο να είναι πάροχος πάσης χάρητος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, προτρέποντας τους να έχουν σταθερή Πίστη και με πολλή προσευχή να καταφέρει η Πατρίδα μας να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων