02/05/2021 02/05/2021 Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το κοσμοχαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τελέσθηκε το Εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Τον...
02 Μαΐου, 2021 - 22:23
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 23:56

Σερρών Θεολόγος: «Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται»

Διαδώστε:
Σερρών Θεολόγος: «Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται»

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το κοσμοχαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τελέσθηκε το Εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Παν. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιος Παρούτογλου, καθώς επίσης οι ιερείς και διάκονοι της πόλεως του Λαγκαδά, ενώ μαζί με τους ευλαβείς πιστούς προσευχητικώς συμμετέσχε και ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Κατά την διάρκεια της λαμπράς ταύτης αναστασίμου ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού της Αναστάσεως σε 3 γλώσσες, την Ελληνική, την Λατινική και την Αγγλική.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής στην σύντομη προσλαλιά του, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η καρδιά μας είναι πλημμυρισμένη από το αναστάσιμο φως, καθώς ζούμε το υπερφυές Μυστήριο και μέγιστο θαύμα της Αναστάσεως του Χριστού, ένα Μυστήριο που φωτίζει και οδηγεί ολόκληρη την ζωή μας.

Έχουμε,με την χάρη του αναστάντος Κυρίου μας την βεβαιότητα ότι ο θάνατος νικήθηκε και η ζωή πολιτεύεται. Γι΄ αυτό και η εορτή της Αναστάσεως είναι η κορυφαία εορτή της πίστεως μας και αποτελεί το ακλόνητο θεμέλιο, όπου έχουμε κτίσει ολόκληρη την ζωή μας.

Χωρίς την πίστη μας στην Ανάσταση του Χριστού, τα πάντα ξεθωριάζουν, ασφυκτιούν, θαμπώνουν. Ο Χριστός με την Ανάσταση Του, μετέβαλε την μεγαλύτερη τραγωδία του ανθρωπίνου γένους, τον θάνατο, σε μία μεγαλειώδη νίκη και αστείρευτη πηγή αναφαίρετης χαράς .

Αυτήν την χαρά καλούμεθα να την ζήσουμε αυθεντικώς και χριστοφιλώς μέσα στην αγία ορθόδοξη Εκκλησία μας, την Εκκλησία της Αναστάσεως, να γίνουμε κοινωνοί και μέτοχοι όλοι μας των πολυτιμήτων δώρων της Αναστάσεως του Σωτήρος μας.

Η ζωή και μάλιστα στην πληρότητά της και η συγγνώμη εκ του Τάφου του Σωτήρος ανέτειλε».

Στην κρίσιμη και ιστορική περίοδο όπου ζούμε, το Μυστήριο της πίστεως στον Αναστάντα Κύριο μας ενισχύει, μας παρηγορεί, μας φωτίζει,μας αγιάζει και μας χαρίζει την δύναμη να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα. Μας αναζωογονεί με εαρινές ανάσες ελπίδος και χαράς και μας περιβάλλει φιλόστοργα ως τέκνα αναστάσεως και υιούς ευδοκίας».

Καταλήγοντας απηύθυνε προς πάντας τον Αναστάσιμον χαιρετισμόν και τις Πασχάλιες εγκάρδιες ευχές του, διανέμοντας προς όλους τα πατροπαράδοτα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

περισσότερες φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων