20/09/2020 20/09/2020 Το διήμερο της 19ης και 20ης  Σεπτεμβρίου τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης καθώς και  η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την πλήρη αποπεράτωση των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά. Το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων, τα...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 16:15

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά

Το διήμερο της 19ης και 20ης  Σεπτεμβρίου τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες επί τη Διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης καθώς και  η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την πλήρη αποπεράτωση των έργων ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά.
Το εσπέρας του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων, τα οποία και εναποτέθηκαν εις την Αγία Τράπεζα επί του Αγίου Δισκαρίου, εντός του Ιερού Βήματος, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Σεπτών Λειψάνων και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, αναφέρθηκε στην σημερινή μεγάλη ημέρα για την ενορία του Αγίου Βασιλείου καθώς επίσης στην σημασία και την αναγκαιότητα του προσωπικού εσωτερικού εγκαινιασμού και της αναγεννήσεως της ψυχής του καθενός.
Το πρωί της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ προ της Απολύσεως τελέσθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο του Πρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Χαλκίτη, Κτίτωρος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, παίρνοντας αφορμή από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρθηκε στην δύναμη του Σταυρού και στην σημασία που έχει για καθένα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πλαντζουνάκη και στο πρόσωπο αυτού όλους όσους εκοποίασαν και συνέτειναν στην επιτυχία της ολοκληρώσεως του έργου της ανακαίνισης που συντελέστηκε στην ευλογημένη ενορία της περιοχής του Αγίου Βασιλείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων