08/12/2022 08/12/2022 Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022  πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, η ετήσια Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Στην αρχή της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, καλωσόρισε...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 20:40

Σύναξη κατηχητών της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά

Διαδώστε:
Σύναξη κατηχητών της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2022  πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, η ετήσια Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, καλωσόρισε  τους κατηχητές και τους κυκλάρχες προσφωνώντας τους με πατρικούς λόγους και ευχαριστώντας τους για την εθελοντική τους διακονία και για την προθυμία που επιδεικνύουν, στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της νεότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολλούς Ιερείς της Μητροπόλεως οι οποίοι με αγάπη και ιεραποστολικό ζήλο έχουν αναλάβει το έργο της κατηχήσεως στην πόλη και  τα χωριά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξία της κατηχήσεως στην σημερινή εποχή και τον σπουδαίο ρόλο που έχει μέσα στον εκκλησιαστικό βίο, ενώ ενημέρωσε τους παρόντες για τον τρόπο διδασκαλίας δίδοντας τους τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες ως προς το Κατηχητικό έργο.

Ακολούθησε συζήτηση και γόνιμος διάλογος πάνω στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η λειτουργία των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις για την άμεση επίλυση τους.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης, Αρχιμ. π. Παντελεήμων Καλπιτζής, ο οποίος παρουσίασε το γενικό πλαίσιο και τις θεματικές ενότητές που θα αναπτυχθούν εφέτος.

Τέλος, επιδόθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου τα Διοριστήρια γράμματα, ο οποίος για ακόμη μία φορά τους ευχαρίστησε για την προθυμία και την καλή τους συνεργασία,  εκφράζοντας την αμέριστη και συνεχή στήριξή του, για το ευλογημένο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων