19/11/2019 19/11/2019 Το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2019, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Γ΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος». Στο πρώτο μέρος εργασιών της Συνάξεως ο...
19 Νοεμβρίου, 2019 - 16:18

“Τα λόγια του Κυρίου είναι διαχρονικά και δε χωράνε παρερμηνείες”

Διαδώστε:
“Τα λόγια του Κυρίου είναι διαχρονικά και δε χωράνε παρερμηνείες”

Το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2019, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Γ΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος εργασιών της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί του ρόλου του κληρικού, μέσα στην Εκκλησία και στην Κοινωνία, τονίζοντας το γεγονός ότι όλοι είναι Διάκονοι του σχεδίου του Θεού για την Σωτηρία του ανθρώπου.

«Τα λόγια του Κυρίου είναι διαχρονικά και δε χωράνε παρερμηνείες ή όποιες άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος σε μία αποστροφή του λόγου του για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι «θα πρέπει να μελετούμε και να έχουμε προσανατολισμό προς τα κείμενα των Αγίων Πατέρων μας, για να υπηρετούμε την ενότητα των ανθρώπων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις διακονίας που θέλει ο Θεός».

 

 

 

 

 

 

Καταλήγοντας το πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τόνισε ότι «η ζωή μας είναι ένα ευλογητό γεγονός από τον Κύριο, αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να το καταλάβουν και να το κατανοήσουν αυτό και την αξία του. Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς προσευχόμαστε και να βιώνουμε αυτά που πρεσβεύουμε και να πιστεύουμε, ώστε να μπορούμε να μεταδίδουμε και στους συνανθρώπους μας».

Εν συνεχεία παίρνοντας αφορμή από τις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, που πραγματοποιηθεί το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου εις την έδρα της παλαιάς επισκοπής της Λητής, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή μορφή που εκλέησε τον Θρόνο της περιοχής μας, τονίζοντας τους πνευματικούς αγώνες και την πλούσια δράση του, που πραγματοποίησε, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιερεμία Β΄του Τρανού, στην περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος επί των προαναφερθέντων ζητημάτων ενώ η Σύναξη περαίωσε τις εργασίες της, με κέρασμα και γεύμα που παρετέθει στο αρχονταρίκι και την τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων