22/06/2020 22/06/2020 Σήμερα το πρωί, 22α Ιουνίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Εκκλησία μας η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρος, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βασίλειου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ....
22 Ιουνίου, 2020 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 17:10

Τα ονομαστήρια του γιόρτασε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του γιόρτασε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρ. Λαγκαδά

Σήμερα το πρωί, 22α Ιουνίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται και εορτάζεται από την Εκκλησία μας η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρος, Επισκόπου Σαμοσάτων, τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βασίλειου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσεβίου Σπουργίτη, ο οποίος την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε επικαίρως για τον τιμώμενο Άγιο Ευσέβιο και τους αγώνες τους κατά των αιρέσεων, καθώς επίσης και για τη σημασία των ονομάτων που φέρει ο κάθε άνθρωπος, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο, π. Ευσέβιο Σπουργίτη, για την ονομαστική του Εορτή, προτρέποντας τον να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το πλούσιο και αξιοζήλευτο πνευματικό έργο που επιτελεί συνεχώς και αδιαλείπτως από το 1967.

Για περισσότερες φωτογραφίες, δείτε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων