06/05/2019 06/05/2019 Την Δευτέρα του Θωμά 6 Μαΐου 2019 και κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προέστη των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη ευρέση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης εν τη πόλη των Μέτρων της Ανατολικής Θράκης, οι οποίες...
06 Μαΐου, 2019 - 14:31

“Το χέρι της Παναγίας που αγκαλιάζει τον Χριστό, ταυτόχρονα αγκαλιάζει και εμάς”

Διαδώστε:
“Το χέρι της Παναγίας που αγκαλιάζει τον Χριστό, ταυτόχρονα αγκαλιάζει και εμάς”

Την Δευτέρα του Θωμά 6 Μαΐου 2019 και κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προέστη των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη ευρέση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης εν τη πόλη των Μέτρων της Ανατολικής Θράκης, οι οποίες και έλαβαν χώρα εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης και του Αποστόλου Θωμά, της ιστορικής περιοχής της Γεφύρας Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Ρευματοκρατούσας που τιμάται όλος ιδιαιτέρως στην περιοχή της Γέφυράς, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Παναγία μας, με τα θαυμαστά της γεγονότα στέκει κόντρα στο ισοπεδωτικό αυτό ρεύμα και στις ποικίλες ιδεολογίες των ημερών μας, που δεν αφήνουν τίποτε όρθιο, ισοπεδώνοντας τελείως την αξία του ανθρώπου την οποία στο τέλος την μετατρέπουν σε μονάδες και σε αριθμούς».

»Η Παναγία μας, έρχεται να μας διδάξει και σήμερα ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο πρόσωπο, μία μοναδική και ανεπανάληπτη εικόνα του ζώντος Θεού, που έχει τη δική της προσωπική αυταξία. Η έννοια της αυταξίας είναι κάτι που δεν συμβιβάζεται με τα σύγχρονα οικονομικά και υλικά κριτήρια», υπογράμμισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «μας δίδεται σήμερα μία ευκαιρία να έλθουμε κοντά Της και κοντά στον Υιό Της. Το χέρι της Παναγίας που αγκαλιάζει τον Χριστό, ταυτόχρονα αγκαλιάζει και εμάς που πάμε να Την προσκυνήσουμε και να Της εναποθέσουμε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς μας».

Καταλήγοντας, τον λόγο του Σεβασμιώτατος κατέθεσε μερικές αναμνήσεις που είχε από τα παιδικά και εφηβικά του έτη στον συγκεκριμένο Ναό με τον οποίο και συνδέεται ιδιαιτέρως λόγω του ότι, από εδώ ξεκίνησε την διακονία του εν τη Εκκλησία, έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων και  πραγματοποιώντας το πρώτο του κήρυγμα το 1975, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και θερμούς λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του επιχώριου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου για την πρόσκληση που του απηύθυνε να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη Εορτή της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων