25/12/2019 25/12/2019 Εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η κοσμοχαρμόσυνη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η «μητρόπολις των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, ο...
25 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:38

Χριστούγεννα στο Λαγκαδά

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στο Λαγκαδά

Εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η κοσμοχαρμόσυνη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή, η «μητρόπολις των εορτών» κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Iωάννου, ο οποίος και ομίλησε στο τέλος επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα περί των νοημάτων της εορτής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι θα πρέπει να αφήσουμε την πόρτα της καρδιάς μας ανοιχτή, ώστε να γίνει το Θεοδέγμον Σπήλαιο για να Γεννηθεί ο Χριστός, ο Οποίος αποτελεί την αληθινή ελπίδα και το αληθινό φως. Αυτό το Φως καλούμεθα να δούμε και εμείς συναντώντας τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό»

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και παρουσία των  τοπικών αρχόντων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη και τον Πρόεδρο του Λαγκαδά κ. Αστέριο Καραγιοβάννη.

Στον γεμάτο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια από τις πρώτες πρωινές ώρες και με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια παρακολουθούσαν προσευχιτικός τα τελούμενα, ανεγνώσθη το εόρτιο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίου, ο οποίος αφιερώνει τη φετινή Πατριαρχική Απόδειξη στη νεολαία ανακηρύσσοντας το έτος 2020 ως «έτος ποιμαντικού ανακαινισμού και οφειλετικής μερίμνης διά την νεολαίαν».

Στην σύντομη προσλαλιά του προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχές του προς όλο το παριστάμενο εκκλησίασμα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους νέους, οι οποίοι και αποτελούν το μέλλον του τόπου και της Πατρίδος μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τον Ι. Μ. Ναό της Αγίας Παρασκευής, διοργάνωσε υπό την επίβλεψη του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αναστασίου Παρούτογλου, Χριστουγεννιάτικη Τράπεζα και διανομή φαγητού, προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εις το Επισκοπείο, τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» και τον Χοράρχη αυτής, κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη, όπου και τον τραγούδησαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα, επίκαιρους ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μεταφέροντας μέσα από τις παιδικές τους φωνές το μήνυμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων