Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου
15 Φεβρουαρίου, 2020

“Παιδαγωγία Θεού”

Διαδώστε:

Σε σχολείο ιδωτικής εκπαίδευσης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών, με θέμα: « Παιδαγωγία Θεού».

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε όλο το διδακτικό προσωπικό και για την ευλογημένη και δημιουργική προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της εκπαιδεύσεως και της κοινωνίας της Λάρισας, ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του, τονίζοντας την αξία της ηθικής στην εποχή μας. « Όλοι πλέον μιλούν για ηθική. Και συμβαίνει αυτό, όχι μόνο γιατί η κατάφωρη παραβίασή της προκαλεί ανησυχίες και αντιδράσεις, αλλά και γιατί η επίμονη επίκλησή της χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ανηθικότητα. Η ηθική ως καθηκοντολογία ή τυπική ιδεολογία είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η χριστιανική ηθική δεν αποσκοπεί στην ηθικοποίηση του ανθρώπου, αλλά στοχεύει στην τελείωση του ανθρώπου και στη θέωσή του, δηλαδή στην τελείωσή του κατά το πρότυπο του Θεού…».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Κύριος μας δεν έχει όριο στην μακροθυμία Του και επί αιώνες αιώνων αναμένει, συγχωρεί, παραβλέπει, νουθετεί και περιμένει την ανθρωπότητα να μετανοήσει.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ευχήθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην πάψουν ποτέ να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση, το φως της παιδείας αλλά και της πίστης μας, ενώ στους γονείς να μάθουν να παιδαγωγούνται οι ίδιοι μέσα από την ανατροφή των παιδιών τους.

Διαδώστε: