Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης
08 Μαΐου, 2023

Λευκάδα: «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη»

Διαδώστε:

Στη διάρκεια της περασμένης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 8 – 15 Απριλίου 2023, διοργανώθηκε ξανά από το Κέντρο Νεότητας και τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις «Η Φανερωμένη» της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης το γνωστό πια πρόγραμμα «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη».

Δεκάδες οικογένειες εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην τοπική μας Εκκλησία, για να γευθούν έναν συνδυασμό ψυχαγωγίας και βιωματικής μάθησης, μυσταγωγίας στη λειτουργική ζωή των Αγίων Ημερών και εμπειρικής γνώσης της λαϊκής μας παράδοσης που συνδέεται με τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκη: “αν έχουν κάποια σημασία οι αριθμοί, συνολικά 120 παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στις κατασκηνωτικές δραστηριότητες, χωρισμένα σε δεκατρείς ομάδες, με την υποστήριξη μιας δυναμικής ομάδας σαράντα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που σχεδίασαν βήμα – βήμα και υλοποίησαν με αξιέπαινη υπευθυνότητα το σύνολο του προγράμματος, φροντίζοντας παράλληλα τα μικρότερα παιδιά, με τον συντονισμό του π. Ιωαννικίου Ζαμπέλη και με την ευλογία και την ουσιαστική στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Η δίωρη, κατά κανόνα, διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος αποδείχθηκε ασφυκτικά μικρή, για να χωρέσει το κέφι και τη ζωντάνια των παιδιών.

Μεγαλύτερη ανάσα έδωσαν η εκδρομή στο Νυδρί τη Μεγάλη Τετάρτη και η συνάντηση με τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις του Κέντρου Νεότητας της εκεί ενορίας· η Μεγάλη Πέμπτη με την πρωινή Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό των Εισοδίων και την εκδρομή στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και την Αμμόγλωσσα· η Παρασκευή της Διακαινησίμου με το προσκύνημα στο μοναστήρι της Φανερωμένης και το πασχαλινό πρόγραμμα στο βασίλειο των παιδιών, τις κατασκηνωτικές μας εγκαταστάσεις.

Κι όμως, στον λιγοστό αυτόν χρόνο συμπυκνώθηκαν τόσες όμορφες ευκαιρίες! Τα παιδιά:

Έζησαν, με λίγα λόγια, Πάσχα Ρωμέικο! «Πάσχα των Ελλήνων»! «Πάσχα, Κυρίου Πάσχα»!

Όλων οι προσδοκίες στρέφονται στο καλοκαίρι, με τα κατασκηνωτικά προγράμματα που σύντομα θα ανακοινωθούν, για νέες, ουσιαστικές εμπειρίες και περιπέτειες…

 

Διαδώστε: