Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
13 Μαΐου, 2022

Αγιασμός και έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος με θέμα: “Οργάνωση και διοίκηση Ενορίας”

Διαδώστε:

Με την τέλεση του Αγιασμού ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Οργάνωση και Διοίκηση Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.

Το σεμινάριο γίνεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κώδικος ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020», στο οποίο θα διδάξουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και Θεολόγοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ι.Π.Ε, τόνισε την σπουδαιότητα των σεμιναρίων για την επιμόρφωση των Κληρικών της Μητροπόλεως και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και μίλησε για το αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του προγράμματος και η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

 

Διαδώστε: